Može li keramika da promeni boju?

Zubi poput krunica i mostova mogu biti od različitih materijala , kao što su metalne legure metala, metala i keramike , kombinacije i čiste keramike.

Keramika može da se napravi od jedne boje ili više boja u zavisnosti od načina izrade. Mi volimo multi kolorne i slojevite metode izrade keramičkih zuba , jer oni najviše liče na prirodne . Prirodni zubi imaju nekoliko slojeva i to je razlog njihovog “zivog” izgleda.

 

Može li keramika da promeni boju?


Keramički zubi se peku u peći u laboratoriji , na visokim temperaturama . Kada se ohlade , boja je stalna . Boja keramičkih krunica i mostova bilo da su na zubima ili implantima, se ne može obojiti od hrane ili pića. Takođe, ne moze se izbeleti postupkom koji se koristi za beljenje zuba. Boja se jedino može promeniti ponovnim pečenjem keramike u peći.
Dakle, kada imate nove keramičke zube , možete biti sigurni da kada se dostigne konačna boja koju želite , ona će ostati stabilana za godine koje dolaze . Jednostavno , poruka je da keramički zubi vremenom ne menjaju boju kada se nalaze u ustima .

Nadamo se da smo vam dali brzo objašnjenje o keramičkim zubima i proširili znanje o stomatologiji.